Megrendezésre került az I. Magyar-Kirgiz Rektori Fórum

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a Magyar Rektori Konferencia szervezésében megrendezésre került az I. Magyar-Kirgiz Rektori Fórum 2023. február 14-én.

A magyar fél részéről Varga-Bajusz Veronika helyettes államtitkár, a kirgiz fél részéről pedig Ulanbek Mambetakunov, a Kirgiz Köztársaság oktatási és tudományos minisztere köszöntötte a résztvevőket.

A plenáris ülésen Borhy László, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Musaev Abdylda, a Kirgiz Köztársaság Felsőoktatási Intézményeinek Rektorainak Szövetségének elnöke, Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémia vezetője és Mirlan Chynybaev, az I. Razzakov Kirgiz Állami Műszaki Egyetem rektora tartott előadást a kirgiz-magyar történelmi, humanitárius és kulturális együttműködésekről.

 

Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár a fórum során aláírásra került 30 együttműködési megállapodás alkalmából köszöntötte a résztvevőket.

Az esemény zárásaképp Musaev Abdylda, a Kirgiz Köztársaság Felsőoktatási Intézményeinek Rektorainak Szövetségének elnöke és Borhy László, a Magyar Rektori Konferencia elnöke kötött együttműködési megállapodást a két szervezet képviseletében.

 

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?