30 éves a Szlovák Rektori Konferencia

2022. december 2-án a Szlovák Rektori Konferencia fennállásának 30. évfordulója alkalmából ünnepélyes találkozót tartottak a pozsonyi Prímási palota Tükörtermében. A rendezvény védnökségét Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság elnöke vállalta.

 

Az ünnepi eseményen beszédet mondott Rudolf Kropil, a Szlovák Rektori Konferencia elnöke; Ján Horecký, a Szlovák Köztársaság oktatási, tudományos, kutatási és sportminisztere; Metod Špaček, a Szlovák Köztársaság Elnöki Hivatalának vezetője; Martin Bareš, a Cseh Rektori Konferencia elnöke; Pavol Šajgalík, a Szlovák Tudományos Akadémia elnöke és Vladimír Báleš, a Szlovák Rektori Konferencia volt elnöke is.

 

A Szlovák Rektori Konferencia elnökének meghívására Borhy László, az MRK elnöke is részt vett az eseményen, melyen Rudolf Kropiltól átvehette a Szlovák Rektori Konferencia jubileumi aranyérméjét, mely külön erre az alkalomra készült. A jubileumi aranyérmet megkapta továbbá a Cseh Rektori Konferencia elnöke, Martin Bareš, a Masaryk Egyetem rektora is.

 

(A jubileumi esemény Daniel Buranovský művészi előadásaival zárult.)

 

Az eseményen készült fotók a Szlovák Rektori Konferenciától származnak.

Fotókat készítette: Burucs Tamás

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?