MRK plénum Nagyváradon

2022. szeptember 30-án, Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetemen került megrendezésre a Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése.

 

Borhy László, az MRK elnöke és az ELTE rektora, Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora és Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

 

Hankó Balázs helyettes államtitkár és Heidrich Balázs, a BGE rektora előadásában bemutatta a magyar felsőoktatási rendszert és annak legutóbbi fejlesztéseit. Ezt követően pedig Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár ismertette a külhoni magyar köznevelés támogatása érdekében tervezett programokat.

 

A határon túli magyar felsőoktatás helyzetéről tartott prezentációt Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Csernicskó István, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, Soós Anna, Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Takács Márta, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánhelyettese.

 

Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke az OTDT TDK Határok Nélkül (HTDK) programja eredményeit prezentálta, valamint újabb megállapodások is aláírásra kerültek.

 

Az ülés során Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese tartott konzultációt az új felsőoktatási felvételi rendszerről és Hankó Balázs helyettes államtitkár adott tájékoztatást az MRK részvételével megvalósuló RRF-2.1.1-21 “A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja” projektről. Ezt követően pedig a Kooperatív Doktori Program aktualitásait ismertette Szendrő Péter, az MRK Tehetséggondozó Állandó Bizottságának elnöke.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?