A Fulbright Program 70. és a Magyar Fulbright Egyesület alapításának 30. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferenciája

A magyarországi Fulbright közösség 2021. október 7-8-án ünnepelte a Global Fulbright Program 75. évfordulóját és a Magyar Fulbright Alumni Egyesület fennállásának 30. évfordulóját A Community Based on Shared Values (“Közös értékeken alapuló közösség”) címmel rendezett nemzetközi konferencia keretében. A Fulbright Egyesület kiemelt támogatójaként az eseményen köszöntő beszédet mondott Dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke.

1946-ban Harry S. Truman elnök aláírta a Fulbright Program létrehozásáról szóló törvényt, melynek célja az Egyesült Államok és más országok népe közötti baráti és békés kapcsolatok támogatása egy akadémiai csereprogram keretében.  A Fulbright Program mára 160 országban működik, és több mint 400 000 diáknak, tudósnak, tanárnak, művésznek és szakembernek biztosított platformot ötletcserére, illetve kutatási lehetőséget, melynek köszönhetően hozzájárulhatnak globális kihívások és komplex problémák megoldásához.

Marc Dillard, az Egyesült Államok Nagykövetségének ügyvivője a Magyar Tudományos Akadémián tartott vitaindító beszédében hangsúlyozta, hogy „a Fulbright-program továbbra is a legjobb és legfényesebb elmék cseréjét biztosítja, kulturális hidat képezve a két nemzet között. A Fulbright-ban részt vevő intézmények közötti folyamatos együttműködés nagyszerű példa arra, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy Fulbright-támogatásból, hogyan tudnak a Fulbrighterek hosszú távú hatást elérni, és milyen előnyös lehet ez egy nagyobb közösség számára.”

A konferencia programja az alábbi linken érhető el: https://www.fulbright.hu/doc/Fulbright75.pdf

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?