Plenáris ülést tartott az MRK

2021. május 28-án tartotta plenáris ülését a Magyar Rektori Konferencia Komáromban, a Monostori Erőd udvarán. A koronavírus járványra tekintettel az ülés szabadtéren került megtartásra. Kovács Attila, Komárom város polgármestere köszöntötte az MRK tagjait.

 

Az újonnan kinevezett rektorok bemutatkozását (Baráth Béla Levente – Debreceni Református Hittudományi Egyetem, Fábián Attila – Soproni Egyetem, Gloviczki Zoltán – Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Sebestyén József – Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola, Tonk Márton – Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem) követően az MRK elbúcsúztatta a rektori mandátuma lejárta miatt leköszönő Józsa János (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) korábbi elnököt és Radák Eszter (Magyar Képzőművészeti Egyetem) korábbi elnökségi tagot.

 

Az ülésen Gelencsér András rektor úr (Pannon Egyetem) az elektronikus információszolgáltatás jelenlegi helyzetéhez kapcsolódó javaslatait fogalmazta meg, míg Székely Mózes főosztályvezető (ITM) rövid összefoglalást adott a felsőoktatási kormányzat által felvázolt lehetőségekről a szaklétesítési és szakindítási eljárás egyszerűsítésére vonatkozóan. A plénum elfogadta a köztestület 2020. évi beszámolóját és 2021. évi költségvetési tervét. Az esemény zárásaként a felsőoktatási vezetők a modellváltás helyzetéről egyeztettek a minisztériumi képviselővel.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?