2019. december 4-én tartotta év végi elnökségi ülését az MRK

Idén decemberben az Eszterházy Károly Egyetem adott otthont az MRK elnökségi ülésének. Az elnökség egyeztetett Dr. Bódis József államtitkár úrral a Bologna-rendszer bevezetése óta szerzett tapasztalatokról és a rendszer esetleges korrekciójáról. Az MRK képzési területi bizottságai november folyamán áttekintették, hogy a Bologna-rendszer bevezetésétől eltelt időszakban milyen módosításokat javasolnának figyelembe véve az eddigi tapasztalatokat. A bizottságok egyöntetűen a Bologna-rendszer létjogosultságát és az európai együttműködések fontosságát erősítették meg.

 

A szakbizottságok egybehangzó véleménye szerint a szaklétesítések tekintetében jóval nagyobb rugalmasságra lenne szükség, hiszen a gyakran több évre nyúló folyamatok nem teszik lehetővé, hogy az egyetemek időben reagáljanak a munkaerőpiaci igényekre. A képzési idő hossza néhány esetben átgondolandó, és ebben a kérdésben is a rugalmasabb megoldás lenne célravezető. Az elnökség egyetértett azzal, hogy a vizsgálatok tovább folytatódjanak. Az ülésen döntés született egyes alapképzési szakok indításához szükséges véleményekről, amely szintén illeszkedett a Bologna-revíziós folyamatba.

 

Mindezeken kívül a napirend keretében a bizottságuk által megválasztott bizottsági elnökök jóváhagyására került sor az MRK Alapszabályának megfelelően. Az elnökség támogatta a „European Open Science Cloud” kezdeményezést, és átfogó, a Könyvtári Főigazgatók Bizottsága által előkészített álláspontot küld az EUA számára.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?