2019. szeptember 27-én a Nyíregyházi Egyetemen tartotta plenáris ülését a Magyar Rektori Konferencia

A nyíregyházi plenáris ülésen a résztvevőket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és az egyetem rektora, Vassné dr. Figula Erika köszöntötte. Több új rektor kezdte meg munkaját az elmúlt időszakban, így ők is lehetőséget kaptak, hogy bemutatkozhassanak a rektori konferencia tagjai számára.

A plenáris ülés vendége volt dr. Horváth Zita felsőoktatásért, és Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztériumból. A részletes előadásokat szavazások követték: az MTA részére összeállított háttéranyag elfogadásáról, az MRK Alapszabályának módosításáról, valamint az MRK Felügyelőbizottságának tagjairól szavaztak a rektorok: Sándorné dr. Kriszt Évát, dr. Fodor Györgyöt és dr. Zéman Zoltánt választották meg a plénum tagjai.

 

A plénumot megelőzően ülésezett az MRK Egyházi Tagozata, ahol megválasztásra került a testület új elnöke, dr. Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora személyében. Gulyás Tibor helyettes államtitkár társaságában megbeszélést tartottak az MRK Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Bizottságának tagjai is.

 

Művelet folyamatban, kérem várjon...



Mégse





Elfelejtette jelszavát?