EU-s támogatásban részesül az MRK részvételével megvalósítandó UASiMAP projekt

Elnyerte az Európai Bizottság támogatását az európai alkalmazott tudományok egyetemeinek regionális elkötelezettségének feltérképezését célzó UASiMAP (Mapping Regional Engagement Activities of European Universities of Applied Sciences) projekt, mely a gyakorlatorientált felsőoktatási képzések közép-kelet európai helyzetét felmérő PROCSEE projekt eredményeire is támaszkodik.  A korábbi projekt eredményeit kiegészítve, az új projekt által -melynek konzorciumában ír, belga, portugál, olasz, cseh, észt és magyar intézmények és szakmai szervezetek vesznek részt- betekintést nyerhetünk majd a gyakorlatorientált képzések nyugat-, és közép-európai helyzetébe, az intézmények aktivitásába.

 

A projekt többek között azt az izgalmas kérdést fogja feszegetni, hogy tudnak-e regionális tudásközpontként működni az alkalmazott tudományok egyetemei, és ha igen, hogyan. Tudásközponként miként tudják aktívan segíteni az alkalmazott tudományok egyetemei a kutatási eredmények ipari fejlesztésekbe ültetését? Mit jelent Európában az alkalmazott tudományok egyeteme, mint fogalom?

 

Ezen kérdésekre adható válaszokhoz fogunk közelebb kerülni szakmapolitikai ajánlásokon keresztül a Magyar Rektori Konferencia részvételével megvalósuló UASiMAP projekt végére, 2022-ben.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?