Nemzetközi konferenciát szervezett az MRK és az ETOKI

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) és az Európai Tudományos, Oktatási és Kutató Intézet (ETOKI), együttműködésben a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvánnyal 2018. július 6-án nemzetközi felsőoktatási konferenciát szervezett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen „Brazil-magyar kapcsolatok a felsőoktatás nemzetközivé válásában – Motiváció és döntési szempontok a külföldi egyetem kiválasztásában” címmel.

 

Az esemény résztvevői hazai és főként Brazíliából, valamint Spanyolországból érkező rektorok és egyetemi felsővezetők voltak. A brazil résztvevők a 45 egyetemet összefogó brazil rektori szervezet, a Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM), képviseletében látogattak Magyarországra.

 

A konferenciát Dr. Szalay Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese nyitotta meg, majd Dobos Gábor, a Tempus Közalapítvány „Study in Hungary” vezetőjének előadása következett. A szekciót Dra. Mar Gutiérrez-Colón Plana, a tarragonai Universitat Rovíra i Virgilli (Spanyolország) nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettesének prezentációja zárta.

 

A konferencia második részében előadást tartott Dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese, José Celso Freire Júnior, az Universidade Estadual Paulista (Brazília) nemzetközi rektorhelyettese, Dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Rektori Konferencia főtitkára, valamint Dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul, az ETOKI kutatásvezetője. Az eseményt Dr. Dubéczi Zoltán beszéde zárta.

 

Az esemény fő célja az volt, hogy a résztvevő országok felsőoktatási együttműködésének további lehetőségeit megalapozza, új teret nyitva a közös képzési és kutatási programok kialakításának, az oktatók, a hallgatók és kutatók cseréjének, valamint különböző regionális együttműködési programok fejlesztésének.


Budapest, 2018. július 17.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?