A Magyar Rektori Konferencia új elnöke Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora

A Magyar Rektori Konferencia 2018. június 26-án megtartott tisztújító plenáris ülésén Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választotta elnökéül.

 

A tisztújító plenáris ülés keretében Borhy Lászlót, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát társelnöki tisztségre, Liptai Kálmánt, az Eszterházy Károly Egyetem rektorát és Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát pedig az alelnöki tisztségre választotta meg a plénum.

 

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként, az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált további két elnökségi tagnak Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora került megválasztásra.

 

Az MRK Magánintézményi Tagozata Dietmar Meyert, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektorát választotta meg elnöknek.

 

Az MRK Egyházi Tagozatának elnöki posztját választás útján Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyerte el. Az Egyházi Tagozat Füsti-Molnár Szilvesztert, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az elnökségbe.

 

A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét alkotják – mandátuma 2018. július 1-től kezdődően kettő évre szól.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?