A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) tartotta elnökségi ülését az MRK

Az ülésen az alábbi napirendi pontok kerültek megtárgyalásra:

 

1. Az Open Access mozgalom támogatásáról

A 2018. május 2-án tartott ülésen az Elnökség áttekintette a nyílt hozzáférésű publikációk hazai és nemzetközi helyzetét. Az ülésen szakértőként vett részt Hunyady László, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja (az MRK delegáltja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Open Access munkacsoportjában), aki tájékoztatta az elnökséget az Open Access kérdéskörhöz kapcsolódó legfrissebb fejleményekről és kihívásokról. A kérdés fontosságára tekintettel az Elnökség úgy döntött, hogy az MRK júniusi plenáris ülésének napirendjére veszi a témát.

 

2. Tájékoztatás a V4 Rektori Konferenciák Fórumáról és az MRK 30 Jubileumi Szimpóziumról – 2018. május 16-18.

2.1. Az MRK30 közös jubileumi közlemény tervezetének megvitatása és elfogadása

2.2. A Distributed Excellence témában kiadandó közös állásfoglalás megtárgyalása

Az Elnökség áttekintette és elfogadta a 2018. május 16-17-i V4 Rektori Konferenciák Fórumának, valamint az MRK 30 éves fennállása alkalmából szervezett közép-európai jubileumi szimpózium programját. Az Elnökség elfogadott egy közleménytervezetet is, amely az MRK 30 Jubileumi Szimpóziumon kerülne kiadásra, és döntött arról, hogy a tervezet megküldésre kerüljön a résztvevő országok rektori konferenciái számára.

 

3. Az MTMT2-re történő átállás lehetséges időszakának kijelölése

Az MTMT2-re történő átállás optimális időpontjaként az MRK Elnöksége a július közepe és augusztus közepe közötti időszakot jelölte ki.

 

4. Az MRK szabályzatainak módosítása

Az Elnökség módosította az MRK egyes belső szabályzatait.

 

5. Egyebek

Az MRK Elnöksége általában helyteleníti és elítéli, amikor egy sajtóorgánum a tudományos és egyetemi élet képviselőit is érintően a magyar történelem során kifejezetten ártó listázásokra emlékeztető módon közöl összeállításokat.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?