A hallgatói mobilitás jelentőségéről tartott konferenciát az MRK a Debreceni Egyetemen

„A hallgatói mobiltás stratégiai jelentősége a felsőoktatás nemzetközivé válásában” címmel tartott közös konferenciát a Magyar Rektori Konferencia és a Debreceni Egyetem 2017. november 17-én a Debreceni Egyetemen.

 

A konferencia résztvevőit Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatási, kulturális, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa videóüzenetben köszöntötte, előadást tartott Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Bács Zoltán kancellár, Dubéczi Zoltán az MRK főtitkára, Kovács Barnabás Barcelona főkonzulja és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) család és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

Novák Katalin a konferencián jelentette be, a kormány úgy döntött, hogy 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti az új nyelvvizsga díját akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával. Emellett a rendezvényen kerültek bemutatásra a „Magyarországon tanulmányokat folytató külföldi hallgatók értékközvetítő szerepe, stratégiai jelentőségük a felsőoktatás nemzetközivé válásában’ című kutatás eredményei is, melynek során az MRK és a DE a magyarországi felsőoktatási intézményekben rész- és teljes-képzésben tanuló külföldi hallgatók motivációit, illetve az ország- és intézményválasztásukat befolyásoló tényezőket vizsgálta.

 

Budapest, 2017. november 22.

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?