Indonéz felsőoktatási intézmények delegációjának látogatása

2017. május 14. és 17. között az indonéziai magán felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet (APTISI) közel 40 főből álló delegációja Magyarországra látogatott.

 

A magas rangú delegáció tagjakét az APTISI elnöke és a delegáció vezetője, Dr. Budi Sudjatmiko, az APTISI nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese, George Iwan Marantika, aki egyúttal Magyarország yogyakartai és közép-jávai tiszteletbeli konzulja, valamint 21 egyetem és főiskola magas rangú képviselői vettek részt. Az indonéz küldöttséget magyar részről rektorok és nemzetközi vezetők fogadták intézménylátogatások és bilaterális egyeztetések keretében.

 

A delegáció tiszteletére rendezett fogadáson az Magyar Rektori Konferencia (MRK) és az APTISI újabb öt évre megújította a felsőoktatási keretszerződését, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást írt alá az APTISI szervezettel.

 

A látogatás keretében az MRK és a Budapesti Gazdasági Egyetem a 2017. május 16-án kedden Magyar-Indonéz Fórumot szervezett – Go Hungary–Go Indonesia: The Role of Higher Education címmel – a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. András Jancsik, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektorhelyettese, Őexc. Wening Esthyprobo Fatandari, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete, George Iwan Marantika, az APTISI elnökhelyettese, Dr. Budi Jatmiko, az APTISI elnöke és Dr. Dubéczi Zoltán az MRK főtitkára

 

A fórumon Nagykövet Asszony kitüntetést vehetett át a BGE rektorhelyettesétől, Dr. Novák Tamás a BGE nemzetközi igazgatója bemutatta az indonéz és magyar szerzők tanulmányait tartalmazó Go Hungary – Go Indonesia kötetet,  Prof. Dr. Komlósi László a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese és Kovács Zsuzsanna a Tempus Közalapítvány munkatársa pedig előadást tartott a magyar felsőoktatási lehetőségekről.

 

Budapest, 2017. 05. 18.

 

Művelet folyamatban, kérem várjon...Mégse

Elfelejtette jelszavát?